Po obejrzeniu jednej z serii Kuchennych Rewolucji wszyscy czujemy się ekspertami w dziedzinie gastronomii. Doskonale wiemy co ze sobą łączyć, a jakich połączeń unikać. Wyposażenie gastronomii to również dziedzina, w której mamy sporo do powiedzenia. Czasem wydaje nam się, że wiemy więcej, niż właściciele restauracji, do których się udajemy. I czasem rzeczywiście tak jest. Są wśród nas amatorzy jedzenia takiego jak pizza czy kebab i nie mam w tym nic złego. Gusta są przecież różne i nie nam oceniać czyjeś upodobania kulinarne.

Wyposażenie kebaba to wcale nie jest tak prosta sprawa, jak może się wydawać. Turecka kuchnia jest dość wymagająca. Jeżeli ktoś wychodzi z założenia, że nic prostszego, można otworzyć pizzerię czy budkę z kebabem i zarabiać kokosy bez żadnego wysiłku i wkładu własnego, to taka osoba jest w wielkim błędzie i prędzej czy później poniesie konsekwencje takiego myślenia. Do gastronomii trzeba mieć serce. Goście to widzą.

Oczywiście jest szansa, że nawet kiepski kebab będzie sprzedawał się tam, gdzie lokalizacja jest dobra i przewija się sporo ludzi – na przykład w okolicach biurowców, uczelni czy szkół. Jednak turecka kuchnia naprawdę zasługuje na szacunek, a Polacy zasługują na to, by tę kuchnię poznać taką, jaka ona jest, czyli smaczną i porządnie przygotowaną.

Urządzenia do kebaba, jakie muszą znaleźć się w każdej placówce z kebabami można zakupić w naszym kraju. Taki zakup jest inwestycją, która albo się zwróci albo nie. Warto zrobić wszyscy, by nasz kebab osiągnął sukces. A można to zrobić tylko poprzez uczciwe podejście do biznesu i swoich gości. Czyli nie możemy ich oszukiwać oferując kiepską jakość przy wysokich cenach. Towar musi być zawsze świeży, jedzenie przyrządzone zgodnie z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy oraz innych zasad. Klienci doskonale wyczuwają takie rzeczy.

Reklama: gastroprofit.pl

Tags:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *